הגישה שלנו במכללה, בסטודיו – מבוססות על 2 גישות משמעותית ומדוברות בעולם בשנים האחרונות.

ומטרתו לתת בית וליצור קהילה, עבור נשים בהריון, אחרי לידה ובשנות ההורותש

הגישה שלנו מציעה שילוב בין עקרון הרצף לבין הגישה ההיקשרותית.

שתי הגישות הן גישות חינוכיות הדוגלות בחשיבות הקשר הרגשי בין הורה לילד ובחשיבות ההתפתחות הרגשית של הילד. שתי הגישות שואבות השראה מתצפיות על תרבויות מסורתיות, בהן הילדים גדלים בסביבה תומכת ומכילה, ויוצרות קשר חזק בין הורה לילד.

עקרון הרצף מבוסס על הרעיון שתינוקות זקוקים לקשר פיזי ורגשי מתמיד עם הוריהם בשנים הראשונות לחייהם. הקשר הזה מספק לתינוק תחושת ביטחון, יציבות ורצון, ומאפשר לו להתפתח בצורה בריאה ובטוחה.
הגישה מעודדת הנקה על פי דרישה, שינה משותפת, נשיאת התינוק במנשא והיענות לצרכיו הרגשיים והפיזיים.

הגישה ההיקשרותית נשענת על עקרון הרצץ ומדגישה עוד יותר את חשיבות הקשר הבטוח בין הורה לילד כבסיס להתפתחות בריאה. קשר בטוח מאפשר לילד לחקור את העולם סביבו בביטחון, לפתח מיומנויות חברתיות וללמוד להתמודד עם אתגרים.

הגישה מעודדת הורים להיות רגישים לצרכים של ילדיהם, להגיב להם במהירות ובצורה עקבית ולספק להם סביבה בטוחה ומכילה.

הראשונות.

במהלך השנים השיטה והגישה של צעדים התפתחה והפכה להיות מבוקשת ואהודה מאד – ונוצרה המכללה הבוטיקית שלנו – אשר מכשירה מדריכות לעולמות התפתחות תינוקות, יוגה לתינוקות ויוגה לילדים.

אצל ילדים שגדלים בגישות אלו נראה חיזוק הקשר בין ההורה והילד, פיתוח ביטחון עצמי, מיומנויות חברתיות והערכה עצמית גבוהים, הפחתת חרדה ובכי,  קידום התפתחות רגשית וחברתית בריאה.

שתי הגישות מציעות מסגרת תיאורטית להבנת חשיבות הקשר בין הורה לילד בהתפתחותו של הילד. הן מדגישות את הצורך בסביבה תומכת ומכילה, המספקת לילד את הביטחון והאהבה הדרושים לו כדי לגדול ולהתפתח.

חשוב להוסיף שאין גישה אחת נכונה לכל הילדים וההורים. הבחירה בגישה חינוכית מתאימה צריכה להיעשות תוך התחשבות באישיותו של הילד, באמונות ובערכים של ההורים ובנסיבות החיים המשפחתיות. המטרה שלנו היא לתת ולהציע כלים לחינוך היומיומי ולטיפול בתינוק, פעוט וילד.
הצורך של ההורים, של הקומפלקס המשפחתי וההיבט על הילדים הוא שינחה אותנו בדרך.

בואו נדבר
💬 רוצה לדבר?
היי👋
שנעבור לווצאפ? אני כאן..